6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU VE BU KANUN KAPSAMINDAKİ HAKLARINIZ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME , BEYAN VE ONAY FORMU

FOREKS BİLGİ İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş. olarak, temel hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla, kişisel verilerle ilgili düzenlenen "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında kişisel verilerinizin alınma şekilleri, işlenme amaçları, hukuki nedenleri ve haklarınız konularında sizi bilgilendirmek isteriz. İşbu Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde;

Açık Rıza : Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rızayı,

Kişisel Veri : Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi,

Kişisel Verilerin İşlenmesi : Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi,

Veri İşleyen : Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişiyi,

Veri Kayıt Sitemi : Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemini,

Veri Sorumlusu : Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder.

Kanun kapsamında FOREKS BİLGİ İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş., veri sorumlusu olarak hareket etmektedir.

7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) gereğince, müşterilerimizin, hizmetlerimizden faydalanabilmek amacıyla, kişisel verilerini tarafımızla paylaşması halinde, Şirketimiz, Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel bilgileri kanunda açıklanan çerçevede; elde edebilecek, kaydedebilecek, muhafaza edebilecek, hizmetlerini devam ettirebilmek amacıyla güncelleyebilecek, yeniden düzenleyebilecek, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, aktarabilecek, paylaşabilecek ve veriyi kanunda sayılan şartlar dahilinde diğer şekillerde işleyebilecektir.

Kişisel verilerinizin işlenme amaçları ve hukuki sebepleri; ilgili mevzuat kapsamında, Sermaye ve para piyasaları ile ilgili menkul kıymetler, emtia ve benzeri enstrümanların verileri ile türev piyasaları verileri dağıtımı ve yazılım konularında faaliyet gösteren Şirketimizin ürün ve hizmetlerini sunabilmek ve kesintisiz olarak sürdürebilmek; işlem sahibinin bilgilerinin tespiti için kimlik, adres ve diğer gerekli bilgilerini kaydetmek; elektronik veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek; tabi olduğu Borsalar, SPK, kanun ve yönetmelikler ile yetkilendirilmiş diğer kurum ve kuruluşlar gibi yerel ve uluslararası mevzuat ve resmi otoritelerce öngörülen bilgi saklama, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerine uymaktır.

Kişisel verileriniz, faturalama, ilgili borsalara raporlamalar, şirketimizin satış ve pazarlama birimleri ile muhasebe işlemlerinde; ayrıca size daha iyi hizmet verilebilmesi için CRM yapımızda da ilgili borsa verilerinin aktarımı esnasında kullanılacaktır. Kişisel verileriniz, Şirketimizin müşteriler ile yaptığı ikili sözleşmeler, internet sitesi, çağrı merkezi ve benzeri diğer kanalları aracılığı ile, otomatik ya da otomatik olmayan yollarla, yazılı, sözlü ya da elektronik ortamda toplanabilmektedir. Kişisel verileriniz, ilgili mevzuat hükümlerinin izin verdiği kişi, kurum ve kuruluşlar ile diğer üçüncü kişilerle; yurtiçi borsalar, sizin tarafınızdan talep edilip kullanılması durumunda yurtdışı borsalar ve SPK gibi otoritelerle; iştiraklerimiz ile faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla hizmet aldığımız, birlikte çalıştığımız, işbirliği yaptığımız danışmanlar ve kuruluşlar ile paylaşılabilecektir.

KVKK’nın “İstisnalar” Başlıklı 28. Maddesinde Öngörülen Haller Saklı Kalmak Kaydıyla, Kanun’un 11. Maddesi Çerçevesinde Şirketimize başvurarak kişisel verilerinizin;

  • a) işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • b) işlenmişse bilgi talep etme,
  • c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • ç) yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
  • d) eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
  • e) KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,
  • f) aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
  • g) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • ğ) kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Haklarınızın, düzenlemenin yürürlük tarihi olan 07.10.2016 tarihinden itibaren kullanılması mümkün olup, bu Kanunun uygulanmasıyla ilgili taleplerinizi yazılı olarak şirketimize iletmeniz gerekmektedir. Ancak taleplerinizin yerine getirilmesini teminen yapılacak işlemlerin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde; Şirketimizce yapılacak masrafları, KVKK’nın “Veri sorumlusuna başvuru” başlıklı 13. maddesinde belirtilen tarifeye göre tarafınızdan talep etme hakkımız saklıdır.

İşbu bilgilendirme ve onay formu, şirketimiz adına imzalamış olduğunuz her türlü sözleşmenin eki ve ayrılmaz bir parçasıdır.

YARDIM & DESTEK
Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Servis kalitesi bizim için önemlidir! Bütün sorularınızla ilgili bize telefondan, canlı destek şeklinde veya uzaktan bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz. Tüm sorularınızın cevabı için önce ilgili ürünün Sıkça Sorulanlar bölümünü ziyaret edebilirsiniz.